top of page
IMG_0408-bewerkt kopie.jpg

7 dagen lang, 7 archetypes, de diepte in, kwetsbaar, krachtig en gericht op Leiderschap.

Je verblijft een week op Vlierhof met een groep van max 18 deelnemende mannen. Tijdens deze intensieve week ga jij kennis maken met de kracht van 7 archetypes van Pad van de man.

 Ik ga je begeleiden, spiegelen, uitdagen, vragen stellen en prikkelen om zichtbaar/voelbaar te maken wat er in jou leeft. Jij bent de creator van jouw unieke leven. 
 


 


 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
Tijdens deze intensive staat er iedere dag een ritueel/ceremonie centraal. Dit geeft kracht en richting tijdens het innerlijke proces werk. 
 
Je investeert in jezelf en daarmee breng je een krachtige innerlijke beweging op gang want een man die gericht tijd maakt voor zichzelf investeert in het creëren van zijn eigen leven, en dat is niet het leven wat anderen voor je hebben bedacht. 

Dat retreat geeft richting, vertrouwen en rust. Je kan bij thuiskomt concreet aan de slag.


Tools die we gaan inzetten:
Groepssessie omtrent de archetypes.
2 x Zweethut ceremonie op maandag (De wildeman) en zondag (De koning) 
Meditatie/Visualisatie.
Groepsoefeningen zoals systemisch werk en lichaamswerk.
Rituelen/ceremonies.

Vader/moeder stukken onderzoeken.
 
Datum 2024:  21-29 april en 10-18 dec

Aankomst zondag vanaf 17:00 uur (Kennismaking & daarna in de sauna) 
Vertrek maandag na de lunch

Zondag kom je aan en maandag beginnen we met het eerste Archetype (De wildeman) waar we meteen kennis maken met de kracht van de zweethut. 

Je bent van harte welkom op deze inspirerende en daadkrachtige week voor mannen waarin jij je  ondernemerschap en leiderschap verder kunt ontwikkelen. 

Vooraf volgt er een telefonische intake. Ook kan ik meer uitleg geven aan je over de inhoud van deze week, mocht je nog vragen hebben.

Je slaapt op een kamer en er wordt vegetarisch gekookt (3 maaltijden per dag)
Er zijn vier 1-persoons-kamers en meerdere gedeelde kamers ter beschikking.
Voor de zomereditie kan je ook je eigen tent meenemen.


Kosten
Aanmelden t/m 15 februari €1600,00 incl btw
Aanmelden na 15 februari   €1700,00 incl btw


Betalingsregeling is mogelijk.

 
  1. Dag 1: De Wildeman (gronden en innerlijke veiligheid)
  2. Dag 2: De Minaar (Levenskracht, seksualiteit)
  3. Dag 3: De Krijger (Grenzen en actie)
  4. Dag 4: De Nar (Uiten en eerlijk communiceren)
  5. Dag 5: De Magier (Missie en Richtig)
  6. Dag 6: De Wijze man (Intuïtie en aanwezigheid)
  7. Dag 7: De Koning (Leiderschap en Authenticiteit)
Pad van de man intensive retreat 
sleutel-PvdM-single.png
Aanmelden intake/meer info 
Klik op de sleutel 
Ervaringen van deelnemers.
Joris 
De geboorte van mijn zoon bracht me bij mijn kwetsbaarheid en gaf mij de impuls om te gaan staan als man, maar hoe? De intensive retreat bij Ralph was gelijkaardig aan de geboorte van mijn zoon. Tijdens de zweethut-ceremonie op de laatste dag van de retreat vielen puzzelstukjes samen en voelde ik dat de zachte en krachtige mannelijkheid in mij letterlijk en werkelijk werd geboren en kon doorvoelt worden in zijn totaliteit. En de 23 andere mannen waren een metafoor voor de baarmoeder waarin dit kon gebeuren.
 
De veiligheid die vanaf de eerste moment onder de broeders wordt opgebouwd zorgt voor een onbeschrijflijk vruchtbare bedding om steeds dieper te kunnen zaken in je eigen wezen en dat zie je bij iedereen gebeuren op zijn eigen manier wat zoveel liefde doet stromen voor elkaar en voor het leven.
 
En ja: dit is echt gebeurd en geen illusie. Mannen kunnen er voor elkaar zijn, gezonde mannelijkheid bestaat in ieder van ons. Het geeft me hoop en goesting om te leven, want als het op Vlierhof kan gecreëerd worden kan het ook steeds meer in het dagelijkse leven worden geïniteerd als we hiervoor gaan staan. En dat is retespannend maar ook aanstekelijk.
 
Er is iets wezenlijk geklikt in mijn lijf dat mij naar mijn werkelijke plek zal brengen, dat proces is gestart. Mijn missie als man is om gezonde mannelijkheid uit te dragen in het dagelijkse leven. Ik ontdek een nieuwe wereld nu en sta veel meer op mijn plek als vader – zoon – partner en ondernemer.

Michiel 
Deze retraite was voor mij een weloverwogen keuze, ik wilde mijzelf een cadeautje geven.  Ik wilde over de rand van mijn comfort zone springen, verantwoordelijkheid nemen voor mijn groei en gesloten stukken blootleggen met behulp van Ralph en de aanwezige broeders.  Ik vind het heel belangrijk dat mannen hun plek weer bewust gaan innemen in het leven, deze retraite sluit hier perfect op aan. De intensieve retraite ‘Pad van de man’ is het grootste en mooiste cadeau wat ik mezelf ooit heb gegeven. Ik heb er 23 broers bij die voor mij klaar staan en ik voor hun.

Noud:
Deze zomer heb ik tijdens het mannenfestival in België een workshop gevolgd bij Ralph en de diepgang die hij bereikte met de groep op amper 2 uur tijd, had ik nog nooit ervaren en dat met zijn typische speelsheid en humor. Toen ik hoorde dat hij een intensive retrait organiseerde, heb ik niet getwijfeld om een week te duiken samen met een groep bewuste mannen, volgens mij het mooiste cadeau dat ik mezelf op dat moment kon geven.

Ik ben er met veel ‘goesting’ aan begonnen, maar dag 3 zat ik er even helemaal door om dan stilaan terug op te staan, mijn kracht te mogen voelen en tegen het einde was ik helemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk, een nieuw begin, met een frisse blik de wereld in. Ik had geen beter scenario kunnen verzinnen voor het proces dat ik tijdens die week heb beleefd.

Als je je openstelt, durft te verbinden, te voelen, dan haal je echt veel uit zo’n ‘reis’. Als je dat (nog) niet kan, dan zijn er wel de broeders om je te helpen. De energie die in zo’n groep mooie mannen hangt, ik kan het nog altijd niet begrijpen, maar je kan er niet omheen. Mijn relatie met mijn ouders, mijn ego, mijn schaamte, mijn kracht, .. , alles kwam aan bod. Nu, weken later, blijft het nog steeds nazinderen en blijf ik leren. Dank je Ralph, dank je Vlierhof, dank je mannen.”


Bart:
Pad van de man begeleid door Ralph Nelissen is een pad van mijn mannelijkheid, pad van mijn zachte kant, pad van je eigen gemaakte rommel toe-eigenen, pad van zelfliefde, pad van broederschap en gelijkgestemde, pad van liefde voor vrouwen, kinderen, vader, moeder, natuur, pad van zelf ontplooiing, pad van tranen, pad van lachen, pad van oneindige vrijheid.

Ralph is een pure gastheer die je door zijn puurheid en de puurheid van de omgeving waarin hij opereert hee diep laat gaan en waarin je talloze spiegels tegenkom waarin hij je uitdaagt om in te blijven kijken en stukken kan verwerken. Stukken waarin je van het begin denkt dat het geen invloed heeft en het uiteindelijk je bevrijd. Zo voel ik mij na deze intensive retreat. Hij laat je kennis maken met broeders die blijven, broeders waar je altijd op terug kan vallen voor als je het even niet meer weet.

Ik heb de retreat ervaren als een warm nest waarin ik in een hele korte tijd ben ingezogen waarbij ik door de beschikbare tijd echt diep kon gaan zonder remming en weerstand.

Mannenwerk is een gemis geweest in mijn opvoeding en kan het eenieder aanraden. Dan zou de wereld er een stuk
zonniger uitzien. AHO!


Robert-Paul:
Er is zoveel gebeurd! Ik kom nu makkelijker uit mijn hoofd in mijn lijf. Ik voel me meer man! Meer vader en meer zoon. En dat voelt super goed. 


Thomas:

Dankjewel Ralph, je hebt me meegenomen op een avontuur vol liefde, respect en broederschap.
Een reis die me gespiegeld, geconfronteerd en bevestigd heeft. Het pad van de man bracht me dichter bij mezelf en gaf me een prachtige opportuniteit om te voelen waar mijn krachten liggen.
bottom of page